Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kurací šalát s brokolicou a avokádovým dipom

Kuchyňa:
Chod: ,
Náročnosť:
reklama:
Kurací šalát s brokolicou a avokádovým dipom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Kurací šalát s brokolicou a avokádovým dipom Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Tento osviežujúci šalát je plný živín a ideálny na zdravý a chutný obed či večeru.

reklama:

Suroviny

  • 250 g brokolice
  • 2 čajové lyžičky avokádového oleja
  • 3 kuracie prsia (bez kože)
  • 1 červená cibuľa
  • 100 g žeruchy
  • 2 menšie červené repy (približne 175 g), ošúpané a nakrájané na tenké plátky alebo nastrúhané
  • Na prípravu avokádového dipu:
  • niekoľko lístkov bazalky
  • 1 zrelé avokádo
  • ½ strúčika cesnaku
  • 25 g vlašských orechov
  • 1 polievková lyžica avokádového oleja
  • šťava a kôra z jedného citróna
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv si pripravte brokolicu – vložte ju do vriacej vody a nechajte ju variť približne 2 minúty. Potom ju sceďte a okamžite prepláchnite studenou vodou, aby si zachovala krásnu zelenú farbu. V panvici rozohrejte trochu oleja, pridajte brokolicu a orestujte ju 2-3 minúty, až získa jemnú karamelizovanú štruktúru. Odstavte a nechajte vychladnúť.

2. Krok

Kuracie prsia potrite avokádovým olejom, osoľte a okoreňte. Grilujte ich 3-4 minúty z oboch strán, kým nebudú krásne prepečené. Po ugrilovaní ich nechajte chvíľu vychladnúť a potom ich nakrájajte na menšie kúsky alebo plátky.

3. Krok

Na prípravu avokádového dipu dajte do mixéra väčšinu lístkov bazalky (niektoré si odložte na neskôr na ozdobu). Pridajte dužinu z avokáda, kúsok cesnaku, vlašské orechy, avokádový olej, šťavu z citróna a trochu vody, aby konzistencia bola jemnejšia. Rozmixujte všetko do hladkej pasty.

4. Krok

Cibuľu nakrájajte na tenké plátky a zmiešajte ju so zvyškom citrónovej šťavy. Nechajte ju chvíľu odležať, aby sa chute lepšie prepojili.

5. Krok

Na veľký tanier rozložte žeruchu, na ňu pridajte ochladenú brokolicu a cibuľu s citrónovou šťavou. K tomu pridáte nastrúhanú červenú repu, no tú nezmiešavajte priamo s kuracím mäsom. Na záver posypte šalát bazalkovými lístkami, nastrúhanou citrónovou kôrou. Podávajte so sviežim avokádovým dipom na boku.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

11 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.