Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Trhaný chlebíček s medvedím cesnakom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Trjhany chlieb.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:40 hod
reklama:

Suroviny

  • Zmes z medvedieho cesnaku :
  • 70 g medvedieho cesnaku
  • 2 lyžice parmezánu
  • 40 g olivového oleja
  • Cesto :
  • 300 g hladkej múky
  • 15 g cukru
  • 6 g soli
  • 5 g sušeného droždia
  • 1 vajce
  • 90 ml mlieka
  • 50 g kyslej smotany
  • 20 g masla
  • plnka :
  • 100 g masla
  • štipka soli
  • 100 g mozzarelly
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv čerstvé listy medvedieho cesnaku rozmixujte s parmezánom a olivovým olejom . Túto zmes podľa chuti osoľte.

2. Krok

Do misy nasypte múku, sušené droždie, cukor a soľ. Všetko zamiešajte, pridajte mlieko, vajcia a smotanu.. Zarobte cesto a po chvíľke pridajte aj zmäknuté maslo. Cesto potom hneťte ideálne v robote asi 7 minút.

3. Krok

Hotové cesto prikryte utierkou alebo potravinárskou fóliou a nechajte kysnúť na teplom mieste asi hodinu.

4. Krok

Medzitým si pripravte náplň. Do zmäknutého masla zamiešajte dve lyžice zmesi z medvedieho cesnaku.

5. Krok

Vykysnuté cesto rozvaľkajte na asi polcentimetrový plát. Potrite ho maslovou náplňou a navrch posypte strúhanou mozzarellou.

6. Krok

Plát cesta nakrájajte na 16 obdĺžnikov. Vždy ich po troch naskladajte na seba a potom ich vkladajte za seba do vymastenej formy na chlieb. Prikryte potravinárskou fóliou a nechajte znova kysnúť minimálne 30 minút.

7. Krok

Po vykysnutí vložte chlebíček do rúry predhriatej na 180 °C a pečte asi 30–40 minút. Ak v priebehu pečenia vrch príliš hnedne, prikryte ho alobalom ..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.