Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jahodovo-rebarborové sušienky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jahodovo rebarborove.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 30
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 160 g masla
  • 150 g hnedého cukru
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 vajce
  • 260 g hladkej múky
  • štipka sódy bikarbóny
  • 1/2 balíka prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 100 g rebarbory
  • 100 g jahôd
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na prípravu jahodovo-rebarborových sušienok si najskôr pripravte ovocie. Rebarboru dôkladne umyte, v prípade potreby odstráňte vonkajšiu vláknitú šupku a potom nakrájajte na malé kúsky. Jahody tiež očistíme: odstránime zelené stonky, umyjeme ich a potom scedíme. Potom ich nakrájajte na menšie kúsky, približne rovnakej veľkosti ako rebarbora.

2. Krok

Vo veľkej mise vyšľahajte mäkké maslo izbovej teploty s tromi druhmi cukru – kryštálovým cukrom, hnedým cukrom a vanilkovým cukrom. Keď je zmes krémová a svetlej farby, pridajte celé vajce a miešajte do hladka.

3. Krok

V samostatnej miske zmiešajte múku s práškom do pečiva, sódou bikarbónou a štipkou soli a potom túto suchú zmes postupne pridávajte do maslovo-vaječného základu. Dôkladne, ale opatrne premiešajte, aby cesto nebolo príliš tuhé.

4. Krok

Potom do cesta vmiešajte nakrájané jahody a rebarboru – jemne premiešajte, aby sa ovocie nerozpadlo a nenasiaklo cesto. Hotové cesto prikryte a potom ho vložte do chladničky odpočívať aspoň hodinu. Tento krok pomáha sušienkam lepšie udržať si tvar pri pečení a zabraňuje tomu, aby ovocie púšťalo príliš veľa šťavy.

5. Krok

Keď si cesto oddýchne, pripravíme si plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie. Pomocou dvoch polievkových lyžíc pridávajte malé kôpky cesta s dostatočnými rozostupmi, pretože sušienky sa počas pečenia mierne roztiahnu . Z tejto dávky vyjdú približne dva plechy na pečenie sušienok.

6. Krok

Predhrejte rúru na 180 °C (horný a dolný ohrev), potom plech na pečenie zasuňte do predhriatej rúry a pečte 18 minút, kým okraje sušienok nie sú zlato-hnedé, ale stredy sú stále mierne mäkké.

7. Krok

Čerstvo upečené sušienky opatrne preložte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť – vtedy dosiahnu svoju konečnú konzistenciu. Jahodovo-rebarborové sušienky sú najchutnejšie čerstvé, ale v tesne uzavretej nádobe vydržia niekoľko dní.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

10 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.