- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Melónový džem
Melónový džem

- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 1 kg červený vodný melón
- 1 citrón
- 500 g želírovacieho cukru 2:1
Postup prípravy
1. Krok
Najprv ošúpte melón a dužinu nakrájajte na malé kúsky, pričom odstráňte čo najviac jadierok. Z citróna vytlačte šťavu. Potom kúsky melóna jemne rozmixujte s citrónovou šťavou a v prípade potreby preceďte cez sitko pre hladšiu konzistenciu.
2. Krok
Potom dajte melónové pyré a želírovací cukor do veľkého hrnca, dobre premiešajte a za stáleho miešania priveďte do varu. Teraz nechajte všetko prudko variť 4 minúty za stáleho miešania.
3. Krok
Potom urobte skúšku želírovania . Ak džem želíruje, nalejte melónový džem do sterilizovaných pohárov, kým je ešte horúci, ihneď uzavrite a otočte hore dnom asi na 5 minút.
Tipy na recepty
Džem sa hodí nielen na chlieb, ale aj do jogurtu, na palacinky alebo ako poleva na zmrzlinu .
Podľa chuti môžete džem dochutiť trochou vanilkového extraktu. Vetvička čerstvej mäty alebo bazalky, uvarená s džemom (a potom vybratá), dodá špeciálny nádych sviežosti.
Je dôležité odstrániť čo najviac semienok, pretože počas varenia môžu nevzhľadne prasknúť a narušiť textúru.
Citrónová šťava je dôležitá – vyrovnáva sladkosť a zabezpečuje lepšie želírovanie.
Pred naplnením poháre dôkladne opláchnite horúcou vodou alebo ich prevarte – džem tak dlhšie vydrží.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
17 videní