Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Kôprová omáčka domáca knedľa

Koprova omacka.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Petra Neugebauer
Na oleji a masle opražím múku, podlejem vodou a pridám smotanu..
nechám prevariť…
pridám soľ, korenie, trocha cukru a nasekaný kôpor…
po vypnutí dám ešte plátok masla a dochutím octom alebo citrónom.

Domáca knedľa 😉

  • 400 g polohrubá múka
  • 10 g sušené droždie
  • 1 vajce
  • 1 čl cukor
  • 1 1/2 čl soľ
  • 150 ml vlažné mlieko
  • 100 ml vlažná voda
Olej na potretie
Kvások – 150 ml vlažné mlieko, v ktorom rozmiešame 1 čl cukru, 1 PL múky a droždie.
Necháme vykysnúť a pridáme k preosiatej múke a zvyšným surovinám.
Vymiesime cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť hodinu.
Rozdelíme na dve časti a vytvarujeme. Paríme 15-17min.
Počas naparovania neotvárame.
Autor receptu :

Najčítanejšie za 24 hodín

Dátum 25. februára 2022
K téme

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.