Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Čokoládová piškóta na torty

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
A okoladova korpus.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • 250 g polohrubej múky
  • 300 g práškového cukru
  • 250 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • 60 g masla
  • 60 ml oleja
  • 60 g kakaa
  • 1 lyžica jablčného octu
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 lyžička jednej sódy
  • 1 lyžička vanilkového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zapnite rúru a predhrejte na 180°C. Do širokej misy preosejeme pšeničnú múku, kakao, sódu a prášok do pečiva, osolíme, pridáme všetok cukor. Všetko premiešajte lyžičkou. Mimochodom, tieto koláčiky som piekla s práškom do pečiva aj bez, teda len so sódou. Výsledok bol rovnako dobrý, len s tým rozdielom, že koláčiky len so sódou mali jemnejšiu pórovitú štruktúru, ale aj pri pečení dobre narástli a mali rovnako skvelú chuť.

2. Krok

V inej miske zmiešajte zmäknuté maslo a rastlinný olej. Začnite šľahať mixérom, kým sa úplne nespoja. Ďalej pridáme vajíčka po jednom, pričom po každom vyšľaháme. Pridajte vanilkový cukor s posledným vajíčkom. Teraz pridajte mlieko a znova šľahajte, kým sa nespojí.

3. Krok

Teraz pridajte suchú zmes do tekutej zmesi, po častiach, v 2-3 krokoch, a šľahajte mixérom. Nakoniec do hotového cesta pridáme ocot. Dôkladne premiešame.

4. Krok

Piškótu upečieme vo vyhriatej rúre. Formu obaľte pergamenom a alobalom.. Pokiaľ používate len obruč.. Boky formy je možné vymastiť maslom, ale nemusíte . Mimochodom, radšej nemastím, keďže sa tak piškóta prichytí do strán a lepšie rastie smerom nahor. Polovicu cesta nalejeme do formy a vložíme do rúry. Pečieme asi 30-40 minút. To isté urobíme z druhou polovicou.. Teraz sa bavíme o forme s rozmermi 18 cm. pokiaľ budete robiť piškótu s väčším priemerom , upečte naraz zo všetkého cesta..

5. Krok

Prepečenie piškóty skontrolujeme drevenou špajdľou: v strede ju prepichneme a ak tyčinka vyjde suchá, piškóta je hotová a ak je trochu vlhká, vrátime piškótu do rúry a dopečieme. Hlavné je neprepiecť! Počas pečenia piškóta narastie do kopčeka, ale to je v poriadku, potom môže odrezať a jednoducho zjesť))

6. Krok

Hotovú piškótu necháme trochu vychladnúť, aby sa dala vybrať z formy, preložíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť, formu umyjeme, opäť zabalíme do pergamenu a alobalu a upečieme v nej druhú časť cesta . Upečené a vychladnuté korpusy hneď nekrájame, len ich zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na noc do chladničky. Mimochodom, korpusy môžu zostať v chladničke až 5 dní. Ak ich chcete skladovať dlhšie, potom ich budete musieť dať do mrazničky.

7. Krok

Z tejto dávky prekrojím získame z dvoch piškót 4 korpusy..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1129 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.