Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jemná čokoládová pena s malinami – dezert, ktorý si zamilujete

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Jemná čokoládová pena s malinami – dezert, ktorý si zamilujete
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jemná čokoládová pena s malinami – dezert, ktorý si zamilujete Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Keď teploty stúpajú, osvieženie nie je len o studených nápojoch, ale aj o ľahkých dezertoch, ktoré nezaberú veľa času a dodajú príjemný chuťový zážitok. Čokoládová pena s malinami je ideálnym riešením – jej príprava je rýchla, výsledok lahodný a kombinácia čokolády s ovocím nikdy nesklame.

reklama:

Suroviny

  • Na krémovú penu:
  • 300 g kvalitnej horkej čokolády (min. 70 % kakaa)
  • 300 g termizovaného syra
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 75 g kakaa
  • 150 g práškového cukru
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • Na ozdobu:
  • 1 lyžica kakaa na posypanie
  • 100 g čerstvých malín
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravte vodný kúpeľ. Do väčšieho hrnca nalejte vodu a položte naň menšiu misku alebo hrniec tak, aby sa nedotýkal vody. Keď začne voda jemne vrieť, vložte do hornej nádoby nalámanú čokoládu a nechajte ju pomaly rozpustiť. Hneď ako sa čokoláda stane hladkou a lesklou, pridajte termizovaný syr a dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili. Nakoniec pridajte vanilkový extrakt a nechajte hmotu vychladnúť.

2. Krok

V samostatnej miske vyšľahajte smotanu do pevnej konzistencie. Postupne do nej preosejte práškový cukor a jemne zapracujte kakao.

3. Krok

Keď čokoládová zmes dosiahne izbovú teplotu, po častiach ju opatrne vmiešajte do šľahačky. Dôležité je miešať jemne, aby pena zostala nadýchaná a ľahká. Výslednú zmes rozdeľte do pripravených sklenených pohárov alebo dezertných misiek.

4. Krok

Čokoládovú penu nechajte aspoň dve hodiny stuhnúť v chladničke, ideálne však dlhšie, aby sa chute dokonale prepojili. Pred podávaním ju jemne poprášte kakaom a ozdobte čerstvými malinami.

reklama:

Tento dezert je dôkazom, že na skutočnú sladkú rozkoš nepotrebujete hodiny v kuchyni. Stačí pár kvalitných ingrediencií, jednoduchý postup a výsledkom je neodolateľná kombinácia jemnej čokolády a sviežich malín. Doprajte si túto pochúťku kedykoľvek dostanete chuť na niečo sladké, no zároveň ľahké a osviežujúce.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

89 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.