- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Krehké orechové rožky
Krehké orechové rožky
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- 120 g masla
- 1 vajce
- 180 g hladkej múky
- štipka soli
- 140 g práškového cukru
- 60 g orechov
- 25 g práškového cukru na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Pripravte uvedené produkty. Maslo sa dá nahradiť kvalitným margarínom, nie však nátierkovým, a vlašské orechy lieskovými alebo arašidovými.
2. Krok
Vložte maslo do misky kuchynského robota alebo mixéra a pridajte 100 gramov práškového cukru. Šľaháme asi 3-4 minúty, ale nie viac.
3. Krok
Zašľaháme kuracie vajce, pridáme soľ a opäť šľaháme 1-2 minúty. Ak chcete, môžete pridať vanilkový cukor alebo arómu. Po troškách pridávame múku a vmiešame do zmesi.
4. Krok
Krehké cesto bude hladké, jemné a príjemné na dotyk. Vložte ho na 20 minút do chladničky alebo do mrazničky.
5. Krok
Medzitým si v mixéri pomelieme vlašské orechy so zvyšným cukrom.
6. Krok
Vychladnuté cesto rozdeľte na rovnaké časti a každú rozvaľkajte na okrúhlu vrstvu, pričom pracovnú plochu alebo dosku posypte múkou. Kruh rozrežte na osem trojuholníkov. Posypte 1/2 lyžičky plnky na široký okraj každého trojuholníka. Potom, začínajúc od širokej časti, zvinieme trojuholník do rolky.
7. Krok
Rúru predhrejeme na 180°C a kúsky položíme na plech vyložený s papierom na pečnie.
8. Krok
Pečieme do zlatista, asi 15-20 minút, v závislosti od veľkosti rožkov. Položte ich na tanier a nechajte vychladnúť. Keď pečivo vychladne, bude chrumkavé a krehké. rožky plnené orechmi poprášte práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(2 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
98 videní