- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Nakladané hríbiky na zimu – klasický recept
Nakladané hríbiky na zimu – klasický recept
- Kusov: 3
- Porcií: 3
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 500 g čerstvých húb
- 250 ml vody
- 1 - 2 bobkové listy
- 3 ks nového korenia
- 4 ks celého čierneho korenia
- 1 lyžička cukru
- 1/4 lyžičky soli
- 30 ml octu
Postup prípravy
1. Krok
Hríby očistíme ich od zeme a trávy, vyrežeme pokazené časti. Huby dobre umyte pod studenou vodou. Malé huby nechajte tak, ako sú, veľké - nakrájajte na kúsky.
2. Krok
Huby a zalejeme studenou vodou a dáme variť. Hneď ako voda vrie, scedíme ich. Podlejeme studenou vodou, trochu osolíme a pridáme ocot a varíme 20 minút. Hneď ako klesnú na dno hrnca, sú pripravené.
3. Krok
Marinádu pripravte z vody, korenia, soli, cukru. Všetko spolu varte 3-5 minút, aby koreniny uvoľnili do vody svoju arómu. Na poslednú chvíľu nalejte ocot.
4. Krok
Hotové huby premiestnime do vopred pripravených suchých pohárov.
5. Krok
Zalejte vriacou marinádou až po vrch. Huby by mala úplne zakryť.
6. Krok
Utiahneme viečka, obrátime hore dnom. Zabalíme a postupne asi deň a pol chladíme.
Marinované hríbiky podávajte výnimočne vychladené , štedro ich ochuťte najemno nakrájanou cibuľkou a pre krásu môžete pridať trochu kôpru alebo zelenej cibule.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
697 videní