- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Sladký veľkonočný baránok
Sladký veľkonočný baránok
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 3 vajcia
- 125 g práškového cukru
- štipka soli
- 1 citrón
- 125 g oleja
- 125 g vajcového likéru
- 175 g polohrubej múky
- 0,5 prášku do pečiva
- 1 lyžica masla do formy
- 1 lyžica múky do formy
- práškový cukor na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si predhrejte rúru na 170 °C (horný a spodný ohrev). Formu na pečenie baránka vymastíme trochou masla a vysypeme múkou. Potom citrón umyte v horúcej vode, osušte a kôru nastrúhajte najemno. Citrónovú kôru s vajíčkami, práškovým cukrom a soľou dáme do misy a metličkou v kuchynskom robote vymiešame do nadýchanej hmoty. Potom postupne pridávajte olej a vaječný za stáleho šľahania.
2. Krok
Nakoniec múku s práškom do pečiva jemne vmiešame do cesta. Teraz nalejte cesto do pripravenej formy. Na spodnú policu rúry vložte plech na pečenie, položte naň formu a sladkého veľkonočného baránka pečte asi 40 minút.
3. Krok
Potom formu vyberieme z rúry, necháme asi 10 minút vychladnúť a baránka opatrne vyberieme z formy. Barančeka necháme úplne vychladnúť na mriežke a pred podávaním poprášime práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
425 videní