- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Zemiaková kaša so zeleným hráškom
Zemiaková kaša so zeleným hráškom
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 400 g zemiakov
- 200 g mrazeného zeleného hrášku
- 40 g masla
- soľ
Postup prípravy
1. Krok
Pripravte si všetky ingrediencie. Zemiaky dobre umyjeme. Zelený hrášok vyberte z mrazničky. Kým sa hrášok rozmrazí pracujeme na zemiakoch.
2. Krok
Je lepšie použiť mrazený zelený hrášok, je jasnejší a zdravší ako konzervovaný a chutí takmer ako čerstvý. Podiel zemiakov a hrášku nie je rozhodujúci.
3. Krok
Olúpte zemiaky, nakrájajte na ľubovoľné kúsky a povarte ich do polomäkka (asi 10 minút). Počas varenia je lepšie vodu nesoliť.
4. Krok
K zemiakom pridáme zelený hrášok. Môžete použiť aj bylinky podľa vašej chuti.. Napríklad tymián, alebo petržlenovú vňať. Varíme, kým nie je zelenina mäkká..
5. Krok
Pripravenú zeleninu scedíme, trochu vody však necháme .. Zemiaky popučíme alebo šľahačom rozbijeme . Šľaháme do požadovanej konzistencie.. ak chcete redšie pyré môžete pridať trochu zohriatej smotany..
6. Krok
Nakoniec pridáme maslo a premiešame nech sa rozpustí.. Zemiaková kaša so zeleným hráškom je hotová! Podávajte ju horúcu ako prílohu k mäsu alebo rybám, k mäsovým alebo zeleninovým rezňom alebo ako samostatné jedlo s plátkom topiaceho sa masla. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2476 videní