Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Makový koláč s čokoládou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Makovy kolac s cokoladou.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 2 vajcia
  • 120 g práškového cukru
  • 1,2 dcl oleja
  • 2 dcl mlieka
  • šťava z 1 citróna
  • 150 g mletého maku
  • 220 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 10 g kakaa
  • 180 g mliečnej čokolády
  • 90 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Z vajec oddelíme žĺtka a bielka. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. K žĺtkom pridáme 120 g cukru a elektrickým šľahačom ich vymiešame do peny.

2. Krok

Pridáme 2 dl mlieka, 1,2 dl oleja a šťavu z jedného citróna. Znova premiešajte, tentoraz by mala byť rýchlosť nižšia.

3. Krok

Do inej misky odvážime suché ingrediencie: 150 g maku, 220 g polohrubej múky, prášok do pečiva a 10 g kakaa. Všetko premiešajte lyžičkou.

4. Krok

K žĺtkovej zmesi postupne pridávame zmes suchých surovín. Teraz do zmesi s makovým koláčom postupne pridávame sneh. Miešajte kuchynskou stierkou.

5. Krok

Cesto nalejeme na plech 22 x 37, ktorú sme predtým vymastili olejom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme 30 minút. Potom špáradlom skontrolujeme, či je koláč upečený a ak treba, predĺžime čas pečenia na 5-10 minút.

6. Krok

Ku koncu pečenia si pripravíme čokoládovú polevu resp čokoládovú ganache. 180 g mliečnej čokolády nakrájame na malé kúsky. Zahrejeme 90ml smotany. Dôležité je, aby bolo smotany o polovicu menej ako čokolády. Smotanu zohrejeme takmer k bodu varu a ihneď ňou zalejeme nasekanú čokoládu.

7. Krok

Necháme dobrú minútu postáť, potom lyžicou jemne premiešame, aby sa čokoláda rozpustila a čokoládový toping sa začal pekne lesknúť.

8. Krok

Nalejeme na upečený koláč. Naklonením plechu bude čokoláda pekne stekať po celom povrchu , ale môžete si pomôcť aj lyžičkou.

9. Krok

Makovú koláč s čokoládou necháme chvíľu chladnúť pri izbovej teplote a potom dáme do chladničky dobre vychladiť a aby čokoládová poleva trochu stuhla. Potom náš koláč nakrájame na kúsky ľubovoľnej veľkosti .

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

369 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.